De voorbereidingen

22 november 2005

Lijn (3257 bytes)

Mischien een beetje mosterd na de maaltijd, maar de webmaster had de foto's van de voorbereidingen voor de Alpentrip niet op de site geplaatst ;-) Dus dan maar achteraf ...

Voor het vertrek naar de Alpen hebben we wat aanpassingen aan de Dodge gedaan :

De trekhaak voorop. Om in geval van pech elkaar met een trekstang te kunnen trekken hebben zowel Rik als ik gezorgd dat we voorop onze voertuigen een trekhaakbolletje hebben gemaakt. De trekstang die megaat heeft een lengte van 3 meter, is deelbaar voor transport doeleinden en is gemaakt van 60mm dikwandig gegalvaniseerd stijgerpijp. Aan beide einden voorzien van een aanhangwagen koppeling. Klaar.

Om in de Bak te slapen hebben we een huif gemaakt. Van 22 mm verwarmingsbuis een frame gebogen dat dezelfde vorm heeft als de rollbar. Deze buizen passen op M14 bouten die op de rand gemaakt zijn, zodat ze makkelijk weer losgehaalt kunnen worden.  Vervolgens heeft mijn vrouw van Gamma dekzeiltjes een huif gemaakt. Met camping elastiek en haakjes het geheel afgespannen. Het geheel zit strak, klappert niet in de wind en is water dicht. Er kan zelfs mee gereden worden. Heerlijk om in te slapen, dus.

 

De bagage klep. Op de rand van de bak hebben we aan weerzijde een hoeklijntje gelast. Een op maat gezaagde betonplex plaat voorzien van een alu-rand (u-profiel) past er precies in. Omdat de hoeklijnen niet helemaal doorlopen naar voren is het zelfs mogelijk de plaat enigszins schuin open te zetten om makkelijk onder de plaat te kunnen komen. Alle bagage past op de plaat als de huif er op zit, zodat we de volle lengte kunnen benutten om ons luchtbed neer te leggen.

Het reservewiel. Daar hebben we een draaiconstructie voor gemaakt, zodat deze op de hoek van de achterbumper draait en open kan, zonder dat we dat wiel continue in en uit moeten laden. Klep kan zo open en dicht en reservewiel zit op een prachtige plek, niet in de bak.

Auteur: Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)