De definitieve planning

14 augustus 2005

Lijn (3257 bytes)

Vandaag met de deelnemers de aanvliegroute doorgenomen, de planning voor de dagen en ritten gemaakt en afspraken gemaakt wie er nog wat doet. Zo starten we vrijdag 26 augustus :

Vrijdag en zaterdag rijden we op ons gemakkie naar de omgeving van Mont Cenis in Frankrijk. Daar zoeken we een plekje bij het militaire fort, hoog inde bergen om wild te kamperen. Onderweg (van vrijdag op zaterdag) zullen we wel een plekje zoeken op een camping of langs de grote weg, hangt een beetje van de omstandigheden af.

We hebben besloten geen gebruik te gaan maken van het 4X4 terrein bij Val d'isere. Reden is dat we alles heel willen houden en de verleiding wel erg groot is als we beginnen met een heftig terrein. We gaan voor de onverharde bergroutes, niet voor het ruige terreinrijden.

Zondag 28 aug zullen we de omgeving van Mont Cenis verkennen. Er zijn diverse routes rondom het meer die we dan zullen rijden. We camperen weer op dezelfde plek.

Maandag 29 aug breken we op en vertekken naar Italie, over de bergpas die mogelijk door Hannibal genomen heeft gaan we naar Susa. Daar starten we met de beroemde Assieta bergkamroute. 35 kilometer onverhard over alleen maar bergkammen. Her en der oude militaire forten. We beŽindigen de route bij Sestieres en gaan een camping zoeken bij Cesana Torinese. Als er nog tijd over is dan doen we nog even een route in die buurt. 

 

Dinsdag 30 aug: de beruchte route op Mt Jaffernau, met steile klims (25-30%) en ruige ondergronden. Sterk geaccidenteerd terrein, in de Denzel geklassificeerd met een SG4-5. We dalen gelijk dezelfde dag weer af en begeven ons naar de Berghut, halverwege in de route van Bardoneccia naar de Col de Sommelier. Daar willen we (circa 2200 meter) tussen de bergwandelaars overnachten. 

Woensdag 31 aug dan de Col de Sommelier, waarbij de Dodge tot 3008 meter boven de zeespiegel zal stijgen. Het hoogst berijdbare punt in Europa. We nemen een Chaosboyz vlaggetje mee om op de tussen de rotsen te steken.  Na de afdaling begeven we ons naar Frankrijk, Valloire, op 98 km. Alwaar Lilian Melot deelneemt in een 4x4 show. We gaan haar nog even bezoeken om een kopje koffie met haar te drinken, ofzo. Daarna zoeken we een kampeerplek, aldaar in de buurt.

Donderdag is het uit met de onverharde pret. De terugreis wordt aanvaard om uiteindelijk vrijdagmiddag 2 sept terug te zijn. 

De belangrijkste voorbereidingen die we nog moeten treffen zijn de huif op de Dodge. Voorbereiding voor een trekhaakbolletje voorop de bumper van de Dodge en de Defender, het maken van een trekstang, zodat we elkaar met pech kunnen trekken, desnoods all the way home. Rik moet nog een 27Mc bakkie in zijn Defender maken, ook hebben we nog de ambitie om een reservewielophangplek op de achterbumper te maken, zodat we die ook niet in de bak hebben.

Van Julliette Richter heb ik inmiddels toestemming gekregen om haar materiaal in de voorbereidingen en website update te gebruiken, dus die zal ik z.s.m. uploaden, om daar een collage van foto's te maken. Ze is op bijna alle routes, die we willen berijden, afgelopen zomer geweest en heeft ons een enthousiast verslag gedaan. Dit zie je verderop in het dagboek!

Auteur: Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)