Verandering van deelnemers

9 augustus 2005

Lijn (3257 bytes)

Even een update. Er zijn wat veranderingen in de deelnemerslijst gekomen. De deelnemers zijn nu :

  1. Rik van Nieuwland (zwager) heeft in de tussentijd een Landrover Defender 130 (zo'n crewcab-defender met kort bakkie, 2.5L 5-cil turbodiesel met 122pk en 300nm) gekocht en gaat dus met zijn 130 mee in plaats van dat hij op zijn MuZ mee zou gaan. Mijn oudste zoon Alex en een vriend van hem Roy, gaan met Rik mee in de Defender.
  2. Wouter & Joop gaan met de Dodge W200.

Rienk heeft aangegeven dat er slechts een hele kleine kans is dat hij mee kan en ik moest van hem doen alsof hij niet mee zou gaan. Wellicht haakt die nog aan, maar ... Ook Josh heeft hetzelfde aangegeven en gaat hoogstwaarschijnlijk niet mee. 
Jammer maar helaas. De voorbereidingen zijn verder in volle gang. 

We hebben er flink zin in!

Woensdag 10 aug wordt de definitieve route vastgesteld. Het idee is nu om veel te gaan wild kamperen. Omdat we hoog in de bergen dat gaan doen is er weinig grasland te verwachten en het lijkt ons handig om dan geen tent op te zetten maar in de bakken van de pickups te slapen. Rik's Defender is compleet met huif dus die hoeft alleen zijn klep te openen en een zeiltje vanaf de huif te laten afhangen (klein bakkie, hahaha). Zo'n beetje net als Sander en Christa, Chateau de 
Cherimont, november 2004. 

Back-to-original met die wieltjes ;-)

Voor mijn Dodge proberen we nu nog, in de ons resterende tijd, een huif te improviseren, die ook genoeg bewegingsruimte 
heeft, als het regent. Dat betekend ook nog eens dat we zo weinig mogelijk spullen mee gaan nemen. Een nieuwe uitdaging voor iemand die Raaphorst heet en gewend is om zijn complete bak vol te stouwen... De Dodge staat inmiddels op zijn kleine 30" wegbanden en de stuuruitslag is maximaal afgesteld om zo snel mogelijk al die haarspeldbochten te ronden. 
Acceleratie en trekkracht is weer wat beter, het lawaai met cruisen op de snelweg is wat meer. Wellicht oordoppies meenemen voor de heen en terugreis.

Op de kluslijst staat dus nog :

We hebben inmiddels enthousiaste verhalen, fraaie verslagen en dito foto's van andere Alpengangers gemaild en gepost gekregen, waardoor we alleen maar enthousiaster geworden zijn. Zodra ik wat foto's heb van het fabriceren van de huif worden die nog gepost!

Auteur: Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)