Wat is het eerste plan?

6 juni 2005

Lijn (3257 bytes)

De voorbereidingen voor onze Alpen rit zijn inmiddels in volle gang. Met Joop druk bezig geweest met het uitzetten van de route / routes. Joop heeft “Der Denzel” aangeschaft. Een Duits routeboek door de gehele Alpen met beschrijvingen van verharde en onverharde routes. Joop heeft nu ook al detail kaarten van het door ons te doorkruisen gebied gekocht en we hebben vergenoegend al heerlijk zitten routeren. We hebben in de Franse en Italiaanse Alpen in de nabijheid van Val d’Isere, routes gezocht en gevonden. 

Sneeuwvelden/Gletsjers, Bossen, Bergbeekjes, Watervallen, rivierbeddingen en doorwadingen, steenhellingen, diepblauwe bergmeertjes, geweldige vergezichten, verlaten Militaire Forten, bergkam routes van 40 km, de frisse berglucht, de felle koude van de hoogtes, de zwoele warmte in de dalen en meer, veel meer. Alles over rustige onverharde paden, losse stenen en rotsen. 2-4 meter breed en vele haarspeldbochten. Hellingen van 15 tot wel 40%. Het hoogste punt, de Col du Sommelier (een route van 36km) zal onze Dodge, als die het trekt, tot een hoogte brengen van 3008 meter (!) Dit is het hoogst, voor auto’s bereikbare punt in de Alpen.  

Ter plekken rijden we, in die week, 500-700 km, denkelijk. 

De Dodge wordt verder voorbereid. Vandaag bij de sleuteldag lekker alle oliën ververst. Nu nog de stuurinrichting spelingvrij maken. Carburateur gangbaar maken. Remmen checken en verse remolie, handrem goed maken, nog wat laswerk. De lampenbar in orde maken (voor onverlichte tunneltjes), de compressor aansluiten (toeteren in de bergen bij scherpe bochten zonder zicht is toch wel een must), en een paar andere kleine dingetjes. Komt allemaal goed.

De mountainbikes gaan mee; daar gaan Alex (mijn oudste zoon) en ik mee downhillen, terwijl Joop op zijn gemak de afdaling achter het stuur van de Dodge realiseert. (en andersom natuurlijk ook, dat Joop zich naar beneden laat vallen en ik met een sigaartje in mijn hoofd de afdaling in de Dodge maak). Affijn we doen gewoon wat we leuk vinden. Wellicht wat wild kamperen in de rust van de hoge bergen. (koud?) Overdag wat rijden, en einde dag: boodschappen, tanken en kamperen. Kampvuurtje erbij...

Ook gaan we terreinrijden op het 280ha grote bergterrein van de 4X4 club des Aigels (http://www.4x4valdisere.com/) . Als Lilian Melot het leuk vind gaan we bij haar ook nog even op de koffie, effe kennismaken.  Mijn zwager Rik heeft besloten dat hij ook nog een weekje vrij mag. Hij zal op zijn motorfiets (ook een MuZ) met ons meegaan. Dus we zijn met 4 man. Joop, Alex, Rik en ik. Een Dodge W200 en een MuZ. 

We vertrekken op vrijdag 26 aug . Overnachten onderweg om na 1100 km op zaterdag namiddag in Val d’Isere te arriveren. Ons plan is om zaterdag 3 sept in de middag weer terug te zijn.

Nog maar 2 maanden en drie weken. Kan bijna niet wachten! We hebben er zin in!

Auteur: Wouter

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)