Bart - Groot? Dit is pas groot!

27 februari 2007

lijn1.gif (3257 bytes)

 

Hallo, ik ben Bart Schiks.

Na twaalf jaar te hebben geDodged, ben ik overgestapt naar een Ford. niet  uit volle overtuiging, 'k ben en blijf een Dodgeman, maar Dodge had niet te bieden wat ik zocht. we waren de boel in Nederland zat, en hebben de grote stap naar Frankrijk genomen. Maar als je geen woord Frans spreekt,valt dat toch niet helemaal mee, ik weet nu precies wat al die buitenlanders in Nederland voelen met "ikke niet begrijpen"....

Maar LPG, GPL zoals ze hier zeggen, is hier heel moeilijk. Het is alleen te verkrijgen in de grote stad en dat is drie kwartier rijden....Dus vandaar dat ik mijn Dodge verkocht heb en een Ford die op diesel loopt teruggekocht heb.

Onze bedoeling is met deze auto te gaan kamperen, maar daar moet 'ie eerst voor aangepast worden, andere banden, bumpers, inrichting etc. maar eerst een Frans kenteken, en met dat "probleempje "ben ik pas 20 maanden bezig.... 

Volgens mij hebben ze hier de "AMBTENAAR" uitgevonden. was dat niet in de tijd van Napoleon? Tja, het is natuurlijk geen Peugeot o.i.d.

Enkele technische dingetje s:
motor : International/Navistar 7.3L indirect ingespoten diesel
transmissie : 4EOD automaat, parttime 4WD (helaas) met al die bagger hier op de weg, slippen mijn achterwielen veel te vlug naar mijn zin.)
assen : voor: Dana 60 met handbediende vrijloopnaven en achter Ford 10.25 dually as met R.A.B.S. en auto difflock.
wielbasis 161" oftewel 4.00 M en dat geeft 3.70 M opbouwlengte.... dat is bijna een hele caravan, wat een ruimte...

Groeten Bart

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)