Claude 

maart 2005

lijn1.gif (3257 bytes)

Ik was eind vorig jaar klaar met het verhogen en herspuiten en ondertussen heb ik ook de motor vernieuwd (318 geboord, alles vernieuwd en 360
koppen erop met grotere kleppen dus) en we konden dus weer rijden. Een beetje kalmaan wel want die motor moet inlopen.
Zo konden we dus naar jaarlijkse gewoonte weer gaan rijden rond Doornik en zo.

Frankrijk binnen, met een aangepaste route van de Land Rover National. Verhogen is wel nadelig voor die bovenste lichten, eventjes eraf gehaald dus om onder een boompje door te komen. Geen echte problemen eigenlijk tot we ergens aan een modderstuk kwamen waar zo een paar honderd smalspoor-4x4's voorbij gekomen zijn, dikke meter diep en veel te smal voor Dodge dus, en m'n maten hadden zich beide moeten redden met de winch dus het zag er zeker niet goed uit.
Links was het diepst, dus ik probeer (wel veel te rap) met m'n linkse wiel in het rechter spoor. Foutje dus en weer spuitwerk! Ik denk dat het traag zou moeten lukken, en met m'n rechts wiel rechts en m'n linkse boven, maar dat zien we volgende keer wel. Ondertussen weet ik weer wat gedaan s'avonds. 
Groetjes uit Belgie, Claude.

 

Hoi, je had eens de fotos gevraagd en tis er eindelijk van gekomen. Voor het spuitwerk heb ik dus het originele pattern gekozen en de Europe summer kleuren, en dan op de motorkap enkele aanpassingen gedaan om met die ram een mooi contrast te krijgen. Het grootste probleem was een goede vorm te krijgen om die ram af te plakken, maar deze heb ik van een drukker verkregen, op de maat die ik wilde, en zodoende:

MVGR, Claude

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)