Raoul - Het GROTE project!

lijn1.gif (3257 bytes)

Hallo beste mede Dodgers ,zoals je in dit verhaal kunt lezen gaat het leven van een Dodge rijder niet altijd over roosjes. In feb. werd ik voor het eerst besmet met het dodge virus.Had al wel een (grote)auto maar deze was eigenlijk aan  vervanging toe en ik wou eigenlijk ook wel weer eens wat anders.Na eens op het net gekeken te hebben vond ik een  leuke site ,die van de ChaosBoyz. Dat was wel effe wat anders dan een Range Rovertje (mijn oude auto). Meteen aan het rondkijken gegaan op Marktplaats en even rondgebeld.Na wat telefoontjes maar een afspraak gemaakt om te gaan kijken. Alles goed en wel, ik had ondertussen al aardig wat Dodges gezien maar niet echt een  een mooie nette en vooral een roestvrije.Ongeveer 8 Dodges verder vond ik er 1 die wel in de smaak viel en die in goede staat was (dacht ik).Even een proef ritje en pats ik was dus meteen verkocht. Maar......... na ongeveer 3 dagen rijden begon het.Het eerste wat ik ontdekte was dat de automaat niet goed schakelde, hij begon netjes maar sloeg wel effe de tweede trap over. Balen dus,meteen internet geraadpleegd en dit bleek dus een simpel probleem (kick down linkage). Het tweede wat ik ontdekte,de Dodge begon olie te lekken uit de peilstok, eerst niet veel maar als je meer reed en hij warm werd dan werd het dus erger, veel erger.De oorzaak, ja daar kwam ik dus later pas achter. Het derde probleem was dat de aandrijfas versleten kruisjes had, opzicht niet zo erg maar de keering van het differentieel was ook nog eens lek. En als vierde kwam er ook nog eens bij dat hij koelvloeistof begon te verliezen. Na enig onderzoek vond ik het volgende :
Nou als je dit dus vind aan je motorblok dan word je dus niet vrolijk. Het blok was schijnbaar een keer gescheurd en daarna zeer proffesioneel weer gelast met co2 (voor de kenners dit kan dus niet met gietijzer). Het gelaste gedeelte bevind zich dus achter het uitlaatspruitstuk en is bijna niet zichtbaar als deze gemonteerd is. Dit verklaarde dus een hoop.Aangezien er dus een waterkanaal en een olie kanaal lopen waar er dus gelast is kun je  er vanuitgaan dat deze dus lek zijn (verklaart het koelvloeistof verlies en de olie uit de pijlstok). En nu??? Tja daar valt dus niets aan te doen dacht ik zo. Na heeeeeeeeeel lang nadenken en afwegen wat te doen besloot ik om er nog een Dodge bij te kopen. Deze hoefde er niet zo mooi uit te zien maar moest wel een goede motor hebben natuurlijk. Hoe ik er bij kom om er nog 1 bij te kopen? Nou dat was niet zo moeilijk :
  1. Een andere motor kost ongeveer 500 euro en dan moet ie er nog in
  2. Mijn Dodge had nog geen gas en gas inbouwen kost ongeveer 1500 euro
  3. Na wat rondvragen bleek mijn automaat ook al bijna te zijn overleden
  4. En er ontbraken nog wat onderdelen aan mijn Dodge

Dus maar weer effe op internet kijken.Via via vond ik een Dodge die en een redelijke motor en bak had en bovendien  ook nog eens op gas liep(bedankt mensen van het dtb web voor de tip en bedankt Oscar van de ChaosBoyz voor de Dodge). Goed maar nu , deze Dodge was niet echt mooi meer.Dus alles maar gaan overzetten dan. Alles wat goed is moest op 1 Dodge komen.

Hier zie je mijn 2 dodges nog helemaal heel staan   moooooooooooi toch,mischien iets voor de toekomst een 2e(alleen even mijn vriendin overhalen?!) Eerst even de spatboarden de deuren en het voorfront (oefff deze zijn wel erg rot)eraf.
Nou nou dit is ook niet meer zo best.Dus ook maar even de cabine overzetten. En dan de bak eraf en deze maar meteen naar het oud ijzer.De bak was niet rot maar verrot.Gelijk maar even het chassis ontroesten.

Even een frame gemaakt voor de gas tanks en vervolgens het hele chassis in de hammerite gespoten Mooi kleurtje he?

Toch maar een ander kleurtje. Beter of niet???
Ondertussen vast beginnen aan mijn eerste dodge.   AAAAAhhhhh hier gaat tenminste nog wel wat los zonder dat alles afbreekt. Cabine er af. Met vier man dus bijna niet te tillen, vooral als hij niet mag beschadigen.
En vervolgens de cabine er weer op(op het andere chassis natuurlijk). Snel nog de gastanks monteren nu kan je er nog makkelijk bij.
Zo nu lijkt het tenminste weer op een dodge.Trouwens de bak is niet zo heel erg zwaar vergeleken met de cabine. Het is niet al te duidelijk maar ik heb hem gelijk maar een body lift gegeven van ongeveer 8 cm
Zijschermen netjes op de plek.

Tja en wat doe je met de uilaat.Zelf maar wat maken dan(nou ja met hulp van mijn broer dan want die kan teminste lassen).Leuk geworden toch.

Wel effe goed doen he, gelijk maar headers en 2 cherry bombs.
Dan nog het voorfront en de grill plus bumper en je hebt al weer een dodge. Natuurlijk wel even de remmen chekken en gelijk maar even de bladveren over zetten (deze waren effe iets hoger ,en hoger is mooier).

Eindelijk is ie dan klaar.En nu maar hopen dat hij door de keuring komt.

Het resultaat mag er best wezen maar uiteindelijk had ik het liever niet gedaan.Het is zo veel werk dat het het gevoel geeft dat het nooit afkomt.

Maar ja je bent weer een ervaring rijker en het belangrijkste is je weet gelijk een heleboel over je eigen auto en dat is ook wel weer handig

voor de toekomst.In ieder geval om dit verhaal af te maken, dit zou ik dus nooit doen in een woonwijk net zoals ik dus gedaan heb

en als je het doet zorg voor veel hulp en het juiste gereedschap.

En dan natuurlijk de hobbel hummers er weer onder.Het zijn mooie banden om te zien maar het rijd voor geen meter,tenminste diegene die ik er onder heb

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)