Adri - Complete restauratie

lijn1.gif (3257 bytes)

September 2000

Mijn Dodge D200 crewcab uit 1978 heb ik gekocht in Ijmuiden. Toen ik samen met mijn broer Cees ter plaatse kwam sprongen me werkelijk de tranen in de broek, de bodem was aan beide zijden langs de deuren volledig verdwenen of verrot, geen enkele deur had nog een onderkant(bodem), de spatborden waren op een lelijke manier uitgeslepen en langs de rand verrot.

Een blik aan de onderzijde deed me vermoeden dat het ding waarschijnlijk een paar jaar in de Ijmuidense branding moet hebben gestaan! Maar goed, nadat mijn broer de eigenaar zeker een uur aan de praat had gehouden en ik met een troostloze blik het gevaarte had bekeken, ga je proberen iets positiefs te ontdekken. En dat moet gezegd, die zijn er ook, de bovenkant van de cabine, deuren, spatborden, motorkap waren allemaal in redelijk goede staat, alleen enkele roest plekjes niet doorgeroest. Na nog wat van de prijs afgekregen te hebben heb ik toch maar doorgepakt en zijn we gauw naar het postkantoor getogen om net voor sluitingstijd nog even de boel op naam te krijgen. Tja, en toen naar huis, de achterbak lag helemaal vol met wielen, een achteras, een tank, een bumper, etc

Mijn broer reed voor me in zijn vitara en stak steeds enkele vingers buiten het raam om mij aan te geven hoe hard ik reed, want de kilometertellerkabel was stuk. Na een lange, hobbelige en lawaaiïge rit kwam ik onze straat inrijden en toevallig stonden mijn vrouw en twee kinderen Daniël (8) en Naomi (5) naar mij uit te kijken, en toen ik nog ver weg was stonden ze heel blij te zwaaien, maar iedere meter die ik dichterbij kwam veranderde de blik in ogen tot onder het vriespunt.
Goed, ik heb er dat weekeinde nog een paar rondjes mee gereden, en heb vervolgens het kenteken geschorst(fl,50=), en ben hem gaan slopen...

adri01.jpg (49732 bytes) adri02.jpg (50206 bytes)

Op deze foto is te zien dat ik mijn oprit wat heb verbreed om het gevaarte te kunnen parkeren voor de komende maanden.

Eerst maar eens de boel slopen en opslaan.

adri03.jpg (47648 bytes) adri04.jpg (45532 bytes)
Toen ik de doorgeroeste bodemdelen verwijderde bleek de cabine-steun en zoals later bleek alle cabine-steunen, onherstelbaar aangetast te zijn. De vorige eigenaar(en) hadden de cabine een body lift gegeven dmv stukjes pijp van d=48.3x4 lg=120mm, en om deze niet weg te laten zakken in de cabine, waren er allemaal stukjes blik "aangelast"  Zoals op de foto is te zien kon ik maar één ding doen en dat was tsjakka weg ermee. Een fatsoenlijke ondersteuning gemaakt om daar weer de 'z' profielen (ook vervangen) van de cabinevloer aan te lassen. Ook de cabine-steun aan de achterzijde dus..
adri05.jpg (41011 bytes) adri06.jpg (39898 bytes)
En de andere kant natuurlijk ook... Het 'boetseren' van een bodem (4x!) voor een deur...
adri07.jpg (48831 bytes) adri08.jpg (38890 bytes)
Op deze foto is de nieuwe cabine balk en vloer te zien, en tot overmaat van ramp bleek ook de balk die de hele frontplaat draagt voor meer dan de helft weg! te zijn weggeroest. Dus een aardige kennis heeft een mooi gelijkend balkje gedrukt, en eigenlijk was het vrij snel (2 avonden) weer voor elkaar. Ook is te zien dat alle stijlen opnieuw voorzien moesten worden van 'zadels' van dunne plaat.(0,8mm) Gelukkig, die bodem is weer o.k
adri09.jpg (51373 bytes) adri10.jpg (42369 bytes)
Even kijken of alles nog past...(Naomi zwaait) De achterbak zat met twee korte lasjes vast aan de voorkant, en achter zat ie helemaal niet vast, hier lag de bak op een houten(!) balk de op zijn beurt weer met tie-ribs om de chassis balken geklemd. Met deze constructie ben ik dus vol beladen uit Ijmuiden komen rijden.
adri11.jpg (40061 bytes) adri12.jpg (45357 bytes)
De bodemplaat links achter, en op de ander foto's ben ik bezig zelf een bumper te maken. ... idem
adri13.jpg (45927 bytes) adri14.jpg (40673 bytes)
Een blik onder de motorkap en in de garage. Op de eerste foto is het spatbord weer gezond, en op de ander is de bodem te zien van de onderzijde  met vanaf bovenkant foto gezien de kokerbalk(ook deels vernieuwd), de nieuwe plaat, de nieuwe ondersteunings-balk, en de bestaande bodemplaat.
adri15.jpg (39460 bytes) adri16.jpg (32502 bytes)
Wat een vehicle... De onderzijde en het chassis zijn zover dat deze weer lekker in de tectyl gezet kunnen worden.
adri17.jpg (24868 bytes) adri21.jpg (17248 bytes)
De bak heb ik er maar afgehaald, zo kan ik zowel goed bij het chassis als bij de onderzijde van de bak zelf. De achterzijde van de cabine klaar voor de grondverf, en een deur na het schilderen.
adri18.jpg (41697 bytes) adri19.jpg (31889 bytes)
De kids bij het mooie zwarte chassis. En oh wat een mooi winters plaatje. De bak geschuurd en gekrabt en geplamuurd(3x), en daarna in de primer.
adri20.jpg (30440 bytes) adri22.jpg (26897 bytes)
Nogmaals het chassis, en de bak na de eerste keer schilderen, ja schilderen en niet spuiten! Een blik in de cabine, en een foto van één van de sidesteps.
adri23.jpg (43975 bytes) Groetjes, Adri
Om de cabine te kunnen schilderen, heb ik er een grote tent om moeten bouwen, die een dag later al flinke wind kreeg te verduren. Ik heb er een paar lampen in gehangen en daardoor was het er echt gezellig!

[ vorige pagina ]

lijn1.gif (3257 bytes)